Welke verschillen zijn er tussen verdelers, en waar dient u op te letten. Extra uitleg onderaan deze pagina!


Splitter

Gelijkwaardig verdelen naar aansluitingen.

Aftakker/Multitap

Naar gelang van o.a. de lengte coaxkabel elke aansluiting evenredig verdelen.

Doorvoer

Een doorlus naar een 2e verdeler.


Plaatsing antenne versterker en verdeler

De beste positie voor de plaatsing van een versterker is direct achter het verdeelblok modem/tv/radio waar het Tv/data signaal u huis binnenkomt. Op de uitgang van de versterker kan dan eventueel een verdeler worden gemonteerd.

Verdelers: splitter of aftakker?

Elke tv en radio aansluiting in huis kent een bepaald afstand(lengte coaxkabel) waardoor er verliezen optreden. Deze verliezen worden door de versterker weer gecompenseerd. De onderlinge afstanden kunnen soms behoorlijk verschillen in huis, waardoor een tv op zolder meer signaalversterking vereist dan de tv in de woonkamer. Een verdeler kan dus bepalend zijn voor de juiste balans. Een splitter verdeelt het signaal gelijk op, terwijl een aftakker juist uitgang 1 meer versterking bied dan uitgang 2. Door de juiste verdelers toe te passen kan met een enkele versterker het tv signaal overal op het juiste niveau aangeboden worden.

Hulp bij aanschaf verdelers

Aan de hand van kabel, aansluitdozen en verdelingen in de installatie is een berekening te maken welke verdelers het meest geschikt zijn. U kunt om gratis advies vragen, we helpen u dan op weg! info@signaalversterker.nl of bel 077 85 112 86